2011. CIO-ja.

2011. CIO-ja.

Haász László - 2011-ben az Év CIO-ja - az iNFOBEX Kft. ügyvezetője.
Szakmai hitvallását a következőképp fogalmazta meg: „Nemcsak az informatika, hanem az informatika által nyújtott szolgáltatások is binárisak a felhasználók szerint. Ha tökéletesen működik akkor 1, minden más esetben 0. A CIO feladata az, hogy minél több 1-est kapjon!”
Vállalatunkban minden szükséges - az informatikai osztályokra jellemző - munkakör megtalálható: fejlesztők, hálózat adminisztrátorok, adatgazdák, adatbázis adminisztrátorok, üzemeltetők és ügyfélszolgálati munkatársak is, így minden informatikához kapcsolódó feladatot el tudunk látni, minden területre megtalálhatóak az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakértőink.
Jelenleg mintegy 80 szervert üzemeltetünk és közel 1000 felhasználót szolgálunk ki.

A hétköznapok polihisztorai:
A szó szoros értelmében vett polihisztorok kora már elmúlt, ez az informatikában sincs másképp. Az informatika támogató jellege miatt az adott vállalatot, annak működését ismerni,  minden területéhez értenie kell  az informatikának. A technológia rendkívül gyors fejlődése, változása azt eredményezi, hogy az IT már nem „csak” kiszolgálói, hanem stratégiai szinten kell hogy szerepeljen a szervezeten belül. Ezért mondom azt, hogy bár mindenhez nem érthetünk maradéktalanul, de a hétköznapok polihisztorai az informatikai osztályok.
Ennek fenntartásához, a versenyképesség, a versenyelőny megtartásához folyamatos képzések szükségesek, nélkülözhetetlenek lesznek a tudástárak, e-learning rendszerek. De ha a feladat szükségessé teszi, akkor tudnunk kell mozgósítani belső vagy akár külső szakértőket is.